Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) invită tinerii activi să aplice pentru Academia de Liderism și Diversitate IPIS, organizată cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer.

Pe parcursul a 3 luni, participanții vor avea parte de discuții cu profesioniști în domeniul politicii externe, rezolvarea conflictelor, administrarea publica, vizite de studiu și se vor implica în activități care vizează valorile și instituțiile europene, democrația în era digitală. De asemenea tinerii vor beneficia de instruiri cu traineri experimentați în public speaking și dezbateri, precum și introducerea în proiectarea și managementul proiectelor.

Academia se va desfășura în perioada septembrie-decembrie, de două ori pe săptămână, începând cu ora 17. Trainingurile și prezentările vor fi efectuate în limba română, rusă și engleză.

Cei mai activi participanți vor fi invitați să facă voluntariat și / sau să lucreze în alte proiecte desfășurate de IPIS sau partenerii noștri.

Academia de Liderism și Diversitate IPIS este o oportunitate excelentă pentru studenții activi, de a-și crea o rețea vastă de contacte din societatea civilă, mediul politic și asociativ,  care pe viitor îi va ajuta în devenirea lor profesională, obținerea unor stagii sau chiar locuri de muncă potențiale, după absolvire.

Pentru a participa, candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • Vârsta cuprinsă între 18-25 ani
  • Să fie activi și deschiși spre a învăța lucruri noi
  • Să poată participa la toate activitățile proiectului
  • Potențial și motivație să împărtășească cu alții rezultatele proiectului

Cum să aplici?

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 7 septembrie 2018. Pentru a te putea înscrie la Academia de Liderism și Diversitate IPIS, te rugăm să trimiți o scrisoare în care să descrii motivația pentru acest program (max. 500 caractere), CV-ul actualizat și o scurta auto-caracterizare (limba română, rusa sau engleză), la următoarea adresă de e-mail: info@ipis.md, cu indicarea subiectului: Academia de Liderism și Diversitate.

Până pe 12 septembrie, echipa IPIS va selecta 20 cei mai buni candidați, care vor fi invitați să devină parte a Academiei de Liderism și Diversitate IPIS.