Realitatea.md ”Toți suntem Moldova”

Institutul pentru Inițiative Strategice a prezentat primele spoturi video din cadrul proiectului „Toți suntem Moldova – redescoperă comunitățile etnice”, care au fost filmate cu sprijinul financiar al Departamentului de Stat al SUA.

Scenariile spoturilor au fost elaborate în urma mai multor consultații publice cu reprezentanții comunităților etnice, experți și liderii de opinii.

„Inițial, planificam să filmăm spoturi în care să povestim despre unele aspecte mai puțin cunoscute din viața comunităților etnice din Moldova. Dar orice proiect este un organism viu, iar eu mă bucur că până a începe procesul de filmare, noi am organizat o serie de consultații. Participanții la aceste discuții au propus o abordare total diferită. Ei ne-au recomandat să punem accent pe contribuția diferitor comunități etnice la dezvoltarea Moldovei și să arătăm implicarea lor în viața țării”, spune coordonatoarea proiectului, Maria Levcenco.

O parte din eroii spoturilor video din cadrul proiectului „Toți suntem Moldova” se identifică cu mai multe grupuri etnice. În acest sens, participanții în cadrul consultațiilor publice au subliniat necesitatea de a le oferi dreptul la autoidentificare.

Scopul proiectului „Toți suntem Moldova” este de a oferi o viziune nouă asupra comunităților etnice din Moldova. Proiectul constă în crearea a 10 videoclipuri cu o durată de până la două minute și se adresează, în primul rând, publicului tânăr din Moldova.

Notă: Posturile de televiziune din Moldova vor putea să folosească gratuit materialele video în calitate de conținut local.