Obiectivul general al proiectului este de a aduce o contribuție substanțială la depășirea liniilor de divizare socială identificate în cadrul procesului de apropiere a Moldovei față de UE prin promovarea dialogului informat asupra valorilor și normelor care stau la baza Acordului de Asociere și beneficiile modernizării Republicii Moldova în procesul de apropiere față de UE.

Proiectul are ca scop:

  • Deschiderea canalelor de comunicare pentru populația care are un nivel redus al cunoștințelor față de UE cu ajutorul mass-mediei locale și diferitor forme de comunicare.
  • Să ofere informații despre avantajele Acordului de Asociere și utilizarea fondurilor UE pentru tinerii din Moldova și reprezentanții grupurilor etnice.
  • Să comunice publicului istorioarele de succes a sprijinului acordat de UE și a statelor sale membre prin intermediul produselor media (clipuri video) și să promoveze schimbul de experiență între societatea civilă din Germania privind comunicarea pe subiectele referitoare la UE.

Proiectul este implementat în perioada Iulie 2019 – Iunie 2020 de către Institutul pentru Politici Europene de la Berlin (IEP), în parteneriat cu Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) cu suportul Oficiului Federal pentru Afaceri Externe al Germaniei.

Buget IPIS: EUR 14,570