Voluntarii Centrului raional de tineret din Fălești și experții IPIS s-au întâlnit on-line pentru a discuta mecanismele existente pentru promovarea propriilor campanii sociale.

Această discuție a fost precedată de vizita coordanatorilor proiectului în Fălești pe parcursul careia aceștea au aflat care după părerea activiștilor locali sunt problemele cu care se confruntă orașul și întreg raion. Printre problemele enumerate de tineri se regăsește “lipsa interesului tinerilor față de activism civic, indiferența acestora, corupția în școli și sistemul medical, lipsa educației sexuale” dar și altele.

În lunile următoare experții IPIS vor însoți activiștii Centrului raional de tineret din Fălești în soluționarea uneia din problemele enumerate de ei astfel ca ulterior, aplicând experiența obținută, tinerii să poată implementa propriile campanii sociale.

Seminarul a fost desfășurat ca parte a programului “Campanii sociale vocale la nivel local”, implementat în cadrul Programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.