Participantele la cea de-a doua ediție a programului «Dialogurile transnistrene: ediția pentru femei” ne-au povestit ce impresii au despre acest proiect.

Natalia Balaban, avocată: Vreau să mulțumesc organizatorii pentru acest proiect inedit, cu femei foarte frumoase, cu vorbitori deosebiți, cu multă Informație utilă pe care o putem aplica în practică.

Timp de o lună, un grup de femei de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la atelierele noastre de lucru care s-au axat pe comunicare, rolul femeilor în procesul de luare a deciziilor și importanța diplomației informale în soluționarea conflictelor. Am abordat, de asemenea, abilitarea economică a femeilor de pe ambele maluri ale râului și rolul partenerilor internaționali în dezvoltarea cooperării între cele două maluri ale Nistrului

Nadejda Manastârlă, Asistent financiar, PNUD Moldova: Seminarele și trainingurile din partea IPIS se disting întotdeauna prin atmosfera și abordarea calitativă a produsului lor. IPIS reușește să selecteze participanți cool, versatili și talentați.

Irina Smirnova, șefa Serviciului de presă al Primăriei municipiului Bălți: Este foarte important pentru noi să ne simțim utili și să știm că suntem auziți, că opinia noastră contează cu adevărat. Am descoperit femeile din partea cealaltă a râului Nistru dintr-o perspectivă complet diferită pentru mine. Nu credeam că sunt femei atât de pline de viață, deschise și creative.

Elena Mazurok, activistă, antreprenor, Tiraspol: Adevărul se naște în dialog și dacă percepem conflictul transnistrean ca pe o problemă care trebuie rezolvată, cred că aceasta este cea mai potrivită platformă pentru acest scop. Noi, femeile, putem rezolva multe probleme.

Programul “Dialogurile femeilor din Transnistria” este implementat cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Irlandei.