În cadrul celei de a doua consultări cu reprezentanții comunităților etnice, experți și lideri de opinie, Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) a discutat candidaturile potențialilor eroi pentru videoclipurile care vor fi filmate în cadrul proiectului „Noi toți Moldova – Redescoperă comunitățile etnice“

La întâlnirea de vineri, 3 august, am reușit să identificăm primele trei candidaturi din cele 10 personaje pentru videoclipuri. Curios e că unii dintre potențialii noștri eroi se identifică cu mai multe grupuri etnice. De exemplu, Conducătorul Moldovan National Youth Orchestra, Adriano Marian, a declarat în cadrul consultărilor că în familia sa, pe lângă romi sunt și reprezentanți ai altor grupuri etnice. Însăși Adriano se consideră moldovean.

Exemplul lui Adriano e destul de comun în țara noastră, în acest sens, cei prezenți la discuții au subliniat necesitatea de a oferi eroilor videoclipurile noastre dreptul la auto-identificare.

Reamintim că pe parcursul reuniunii anterioare, la 25 iunie, reprezentanții comunităților etnice au încurajat IPIS să se concentreze pe activitățile și contribuția lor la dezvoltarea Moldovei.

Proiectul IPIS „Noi toți Moldova – Redescoperă comunitățile etnice“ este finanțat de Departamentul de Stat al SUA. Grupul țintă al acestuia este tânăra generație a Republicii Moldova.